esnaf_kredi

2014 esnaf kredileri, Kurban Bayramı’na iki haftalık bir süreç kaldı. Bankalar en güzel ve avantajlı bayram kredileri için birbirleriyle kıyasıya bir yarışa girerken esnaf kredilerinin de bu dönem gayet avantajlı olduğunu sizlere hatırlatmamız gerekiyor. Aşağıda sizlere 6 farklı bankanın sunmuş olduğu esnaf kredisi seçeneklerini aktardık.


ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası’nın KOBİ’lerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren felsefe benimsediğini söyleyen, Turgut Gülcihan, “Kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi
Ziraat Bankası’nda ‘KOBİ Bankacılığı’nın daha makro yaklaşımla “Girişimci Bankacılık” kavramı adı altında kullanılmaya başlandığını belirten Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Grup Başkanı Turgut Gülcihan, “Ülkemizin her köşesine yayılmış 1661 şubemiz yeni iş tutuş biçimi ile KOBİ’lere hizmet vermeye devam etmektedir. Girişimci segmente yönelik profesyonel çözümler üreten 79 adet Girişimci Şubemiz uzman kadrosu ile her sektördeki müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarına cevap vermektedir. 2014 yılı Bankamızda “Girişimci Yılı” ilan edilmiş ve bu yönde önemli adımlar atılmıştır. Değer zinciri olarak tüm kesimlere nüfuz eden bankamız, KOBİ’lerin ekonomik gelişimlerine desteğinin yanı sıra sosyal gelişimlerine de katkı sağlamıştır” dedi.

TEMİNAT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Bankalarının KOBİ’lerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren her türlü bankacılık hizmeti bulunmakta olduğunu da belirten Gülcihan şöyle devam etti: “Kredili veya kredisiz geniş ürün yelpazesi bulunan bankamızda özellikle teminat sıkıntısı çeken, finansman ihtiyacı bulmakta zorlanan KOBİ’lerimize özel ürünler geliştirilmektedir. Bu ürünlerden en önemlisi, piyasada bankamızın desteğini tam anlamıyla hissedildiği, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) kredisidir. Teminat bulmada sıkıntı çeken, yeni iş kuranlara, işini büyütmek isteyenlere uzun vade, düşük faiz oranları ile üstelik kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılıkla büyük destek olan AYF kredilerimiz ile KOBİ’lere 1.3 milyar TL kaynak aktarılmıştır. İlave kaynak temini için görüşmeler devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde esnaf KOBİ’lerimizin kullandırımına sunulabilecektir. Bunun dışında meslek kollarına özel kredi paketlerimiz, sadece kredi ağırlıklı değil KOBİ’lerimize tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırlanmıştır.”

MAKİNE VE TURİZME ÖZEL FIRSAT
Ziraat Bankası’ndaki fırsatlar bununla da sınırlı değil. Turizm Destek Paketi ve İhracat Stratejisi Eylem Planı’nda en önemli unsurlardan birini teşkil eden makine imalat sektöründeki girişimci ve girişimciler için çıkarılan Makine İmalat Sanayi Destek Paketi de KOBİ’ lerin kullanımına sunulmuş durumda.


VAKIFBANK

VakıfBank KOBİ’lere özel iki yeni fırsatı hayata geçiriyor. 2015’e Erken Merhaba Kredisi’ ile de dönemsel nakit sıkıntısı yaşayan KOBİ’lere dört ay ödemesiz ve 60 aya varan vadelerle 100 bin TL’ye kadar kredi fırsatı var
VakıfBank KOBİ’lere ”Hesap Ortada Kredisi” ile yüzde 0’dan başlayan faiz oranları, 3 aya kadar ödemesiz dönem ve 36 aya varan vadelerle 50 bin TL, “2015’e Erken Merhaba Kredisi” ile de dönemsel nakit sıkıntısı yaşayan KOBİ’lere 4 ay ödemesiz ve 60 aya varan vadelerle 100 bin TL’ye kadar kredi fırsatı sunuyor. VakıfBank, KOBİ’lere sunduğu avantajlı kredi paketlerine iki yeni ürün daha ekledi. KOBİ’lere uygun koşullarda nakit desteği sağlayarak, sonbahar aylarını rahat geçirmelerini amaçlayan VakıfBank’ın “KOBİ’lere Hesap Ortada Kredisi” yüzde 0’dan başlayan faiz oranları ile ayda bir veya 3 ayda bir eşit taksit ödemeli seçenekleri sunuyor.

60 ay vade var
VakıfBank’ın KOBİ’lere sunduğu bir diğer yeni kredi de “2015’e Erken Merhaba Kredisi”. KOBİ’ler bu krediyle yaklaşan Kurban Bayramı ve yeni yıl sevincini erkenden yaşayabiliyor. KOBİ’lere “2015’e Erken Merhaba Kredisi” ile KOBİ’ler 100 bin TL’ye kadar krediyi 60 ay vade ve indirimli faiz oranları ile kullanabiliyor.

Girişimciye 4 ay ödemesiz kredi fırsatı
Vakıfbank’ta yılsonuna kadar sürecek olan kampanya kapsamında, KOBİ’ler isterse krediyi 4 ay ödemesiz şekilde kullanarak taksit ödemelerine 2015 yılında başlayabiliyor.


ŞEKERBANK

Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) faaliyet gösterdikleri ekonomiler içerisinde lokomotif görevi gördüklerini belirten Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, “Ülkelerin yan sanayindeki en büyük gücünü temsil eden KOBİ’ler, ekonomilerde istihdamın da büyük bir kısmını oluşturuyorlar. KOBİ’ler, ülke gelir dağılımında denge unsuru niteliği taşıması ve sıkıntılı dönemlerde ekonomik ve sosyal zararı azaltabilme gücüne sahip olması sebebiyle sosyo- ekonomik hayatta önemli bir fonksiyon yerine getirirler” dedi. Bu çerçevede KOBİ bankacılığının ekonomiye sağladığı yararlara da değinen Ertürk şöyle devam etti: ”Anadolu Bankacılığı’nı misyon edinmiş, esnaf ve küçük işletmelere özel tabana yaygın bankacılıkta köklü bilgi birikimine sahip bankamız, geçtiğimiz yıl ülkemiz için ilk ve tek olan, esnafa özel bir projeyi hayata geçirdi. Şubat 2013’te başlattığımız,

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde ve Türkiye genelindeki 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile 3 bin 100 Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı kapsayan ‘Kapımız Esnafa Açık’ projemizi, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) desteğiyle gerçekleştiriyoruz.”


AKBANK

Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “KOBİ’lere verilen her türlü desteğin Türkiye ekonomisine verilen destek olduğuna inanıyoruz. KOBİ’lere destek Türkiye’ye döner” dedi. “KOBİ’ler Türkiye’nin, Akbank KOBİ’lerin Gücü” felsefesiyle hareket ettiklerini anlatan Oğuz, “KOBİ’ler Akbank’ın gerek finansal gerek finansal olmayan destekler anlamında odak noktası olmaya devam edecek” diye konuştu. KOBİ’lerin içinde önemli bir paya sahip olan esnafa yönelik çalışmalarını ise “Akbank’tan Esnaf Kardeşliği” altında sürdürdüklerini belirten Oğuz şöyle devam etti: “Esnafımıza ihtiyaç duydukları finansman için rahatça geri ödeme imkânı sağlayan ‘Olduğunda Öde Kredisi’ ile başlayan çalışmalarımıza Axess KOBİ, Gönlüne Göre Öde Esnafım kampanyası ile devam ettik.” Son olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını kaydeden Oğuz, “Esnafın ödeme ve tahsilat dönemleri yani nakit akışı ticari ve kurumsal firmalar gibi çok öngörülebilir değil. Dolayısıyla hem krediye ihtiyaç duyuyorlar hem de kredi geri ödemelerini kazançlarına göre yapma esnekliğine sahip olmak istiyorlar. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak, esnafımıza özel, Olduğunda Öde Kredisi’ni başlattık. Esnaf kredinin vadesi içinde istediği an ve tutarda anapara ödemesi yapabiliyor” diye konuştu.


DENİZBANK

Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, banka olarak Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişimi açısından KOBİ’lerin ne kadar önemli bir noktada konumlandığının bilincinde olduklarını ifade etti. Bu anlayıştan yola çıkarak KOBİ ve esnafın büyümesine destek olacak hizmetlere ağırlık verdiklerine dikkat çeken “Sektörel bazda 2013 yılsonunda 271 milyar TL seviyesine ulaşan nakdi KOBİ kredileri, Temmuz 2014 itibariyle yüzde 13 büyüyerek 306 Milyar TL seviyesine ulaştı. Tüketici kredilerinin yeni regülasyonların etkisiyle yavaşladığı bir ortamda KOBİ kredilerindeki artışın devam ettiğini görüyoruz. Temmuz sonu itibarıyla, yılbaşından beri KOBİ kredilerindeki artış yüzde 13 oldu” dedi. “KOBİ’lere Bayrama özel sunduğunuz bir ürün ya da hizmet olacak mı?” sorusuna ise Koçak, “Kurban Bayramı’na özel kampanyamız ile KOBİ’lere “Kredin Hazır” diyoruz. Kasım sonuna kadar sürecek kampanyada KOBİ’ler 250 bin TL’ye kadar ve 36 aya varan vadelerle kredi fırsatından faydalanabiliyor” diye konuştu.


HALKBANK

Halkbank, KOBİ’lere sunduğu desteği yeni ürün ve hizmetlerle sürdürüyor. Finansal ve finansal olmayan çözümlerle KOBİ’lerin her zaman yanında olan Banka, ürün ve hizmetlerini çeşitlendirerek farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştirmeye devam ediyor. KOBİ’lere her alanda destek olmayı sürdüreceklerini belirten Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erdal Erdem şunları söyledi: “Halkbank olarak 76 yıldır KOBİ’lerimizi her alanda desteklemeye devam ediyoruz. KOBİ’lerimizin ticari başarılarını korumalarına ve yeni başarılar kazanmalarına destek olmak amacıyla sürekli yeni ürün ve hizmetler geliştirmek için çalışıyoruz. Bu sayede hem KOBİ’lerin ticari faaliyetlerinin devamlılığına hem de ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etmeyi hedefliyor, bunu sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Kuruluş misyonumuz doğrultusunda KOBİ’lere desteğimizi artırarak sürdüreceğiz.”

KOBİ’LERE ÖZEL İNTERNET SİTESİ
KOBİ müşterileri için www.halkbankkobi. com.tr internet sitesini hazırlayan Halkbank, bu platform üzerinden hem ürün ve hizmetlerini tanıtıyor hem de hem de ziyaretçilerin bu ürün ve hizmetlere kolayca başvuru yapmasına imkân sağlıyor. KOBİ’ler müşteri olma talepleri ile KOBİKART, POS ve web kredi başvurularını bu platform üzerinden gerçekleştirebiliyor. Halkbank, KOBİ müşterilerine internet sitesi üzerinden ürün ve hizmetlerden indirimli yararlanma imkânı sunarken, tedarikçilerle de anlaşmalar yaparak KOBİ’lerin dışarıdan aldığı ürün ve hizmetlerle ilgili avantajlar sunuyor.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir