Son dönemlerde yaşanan sahtekarlık dolandırıcılık olaylarından dolayı tüketicilerin daha fazla mağduriyet yaşamaması adına bankalardan uyarı geldi. Oldukça profesyonel bir kurulum ile hareket eden ve insanlarda önce kafa karışıklığı yaratıp, sonra da durumdan istifade ederek maddi ve manevi zararlar verebiliyorlar. Bu tür çetelere karşı dikkatli olabilecek olduğunuz önemli uyarılar işte.

Önlemleriniz Alın

  • Size telefonda herhangi bir bankadan aradıklarını söylediklerinde durumu mutlaka teyit edin. Hangi şubeden aradığını, o banka ile çalışmadığınızı vs. söyleyerek iyice tanımaya çalışın.
  • Telefon dolandırıcılığı için en geçerli unsurlardan biri de; bankaların teknik işleyişi hakkında çok fazla bilgi sahibi olmayan insanları kandırmaya çalışmalarıdır. Verecekleri bir adres olup da, para isterlerse hemen şikayet edin.
  • Herhangi bir banka ya da kurum adı paylaşırlarsa hemen bunu teyit etmek istediğinizi, daha sonra aranmak istediğinizi belirtin.
  • Banka şikayet ya da benzer dilekleriniz için bile sizinle iletişime geçerek para sızdırmak isteyebilirler. Mutlaka bu durumlarda yanınızda birileri varsa onlardan da fikir alın. Bir yere ödeme yapmayın.

Like it? Share with your friends!

0
editor

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir