emekli_maas

2000 sonrası emeklilerin zam, Emeklilerin yüzü son birkaç aydır hayli fazla gülüyor ve bu gülücükler saçılmaya devam edilecek. Geçtiğimiz dönemde 2 milyondan fazla SSK emeklisinin maaşına 355 lirayı bulan artış yapılırken yeni bir intibak daha şu anda gündemde. Yeni yapılacak olan intibak 2000 yılı ve sonrası emeklileri için geçerli olacakken yine ülkemizde milyonlarca emekliye yarayacak. Geride bıraktığımız dönem 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon kişinin emekli maaşlarına zam yapılırken şimdi de 2000 sonrası emekli olan kişilerin maaşlarına, aradaki dengeyi ve adaleti korumak için zam yapılması gündemde.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan bazı emekliler şu açıklamalarda bulundular:

“Aynı şartlarla emekli olanlar eşit maaş almalı. Bunu sağlamanın yolu da intibak zammından geçiyor. Bu konuda yasal bir düzenlemenin çıkarılmasını istiyoruz.”

Yeni intibak ile gelmesi muhtemel olan zammın 20 lira ile 355 lira arasında değişmesi beklenirken yakın zaman içerisinde emeklilik ikramiyesi sınırının 30 yıldan 35 yıla çıkarılması son zamanlarda emeklilerde yaşanmış tek olumsuz gelişme gibi. Ayrıca farklı bir emekli maaşı zammı da Temmuz ayında bekleniyor.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir