Yeni yıla girerken döviz kurları alanında da yeni açıklamalar gelmeye başladı. Özellikle 2019 yılında 7 lirayı gören Euronun yeni yılda bu kadar sarsıcı bir yükselişe geleceği üzerine tartışmalar da devam ediyor. Türk lirasının değerinin düşmeye başlaması, dolar ve euronun da yatırımcıları üzdüğü noktalardan biri olamaya başladı.

2020 Yılında Euro Düşer Mi?

Euro ve doların güncel durumu Trump’ın ABD üzerinden vereceği kararlarla belirlenecek. Özelikle Türkiye üzerinden oynanan bu siyasi programlar, merkez bankasını büyük bir şekilde etkiliyor. Son dönemde Türkiye ekonomisini belirleyen etmenlerden biri ABD ile aramızdaki bu soğuk savaşın neler olacağına bağlı. Onun için düşecek ya da yükselecek konusunda kesin bir karara varılmaması gerektiği de ekonomistler tarafından tartışma konularından biri haline dönüştü.

Brexit düğümünün çözülmesi bekleniyor. Birçok siyasi senaryoya göre Euro kurunun ne olacağı üzerine düşünceler var. Ama kimse gelecekte ne olacağından pek de emin olamıyor. Özellikle konu siyasetle bağlantılıysa, euronun sonunun 2020 yılında kesin bir cevabı bulunamıyor.


Like it? Share with your friends!

0
editor

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir