Farklı limitlerle 18 yaş ve üstü kişilere sunulan kredi kartları son yıllarda sanal ortamların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen fakat ortamın güvenirliğinden bir türlü emin olamayan kişilere büyük kolaylık sağlayan bu kartlar acaba bankaların sizlere hasis ettiği kredi kartlarının azalmasına mı neden olacak?

E-cüzdan adı altında işlem yapılan genellikle kredi kartı gibi 16 haneli numarası ve bir güvenlik kodu içeren bu kartlar, farklı isimlerle karşınıza çıkıyor. Genellikle online alışverişler için bilgi sızdırılması, kişilerin banka kartlarının boşaltılması gibi durumlarda büyük kolaylık sağlayan bu sanal kartlar döviz kuru üzerinden işlem yapmanıza yarıyor.

Klasik kredi kartı gibi içerisinde bir miktar para bulunuyor ve siz bunları online olarak bedelini satın alarak sahip oluyorsunuz. Kullanıldığında geçerliliği yitiren ve kesinlikle şahsi bilgi içermeyen bu kartları nakit paraya da çevirebiliyorsunuz. Giderek artan kullanımına bakarak, acaba ileride bankaların mevcut kart sistemleri değişir mi sorusu bu günlerde sık sorulur oldu.


Like it? Share with your friends!

0
editor

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir